ANNE DOSTU HASTANE SERTİFİKAMIZI İL SAĞLIK MÜDÜRÜMÜZ TAKDİM ETTİ.
28 Aralık 2018

Malatya Valisi Sayın Aydın Baruş'un 26.12.2018 tarihli Darende ziyareti kapsamında İlçemizi ziyaret eden İl Sağlık Müdürümüz Sayın Doç.Dr. Recip BENTLİ hastanemizi de ziyaret etti.
Hastanemiz Başhekimliğinde Anne Dostu Hastane Sertifikamızı Başhekim Uzm. Dr. Arif ZENGİN'e takdim etti.
Çalışmalarımızdan dolayı Hastane Yönetimine teşekkür etti ve Anne Dostu Hastane olmamız ile ilgili şunları belirtti:

''Sağlık Bakanlığı tarafından anne adaylarını normal doğuma teşvik etmek, hastanelerin güvenli,kaliteli doğum hizmetine ulaşmalarını ve müdahale oranlarını azaltmak amacıyla; Anne Dostu Hastane Projesi kapsamında Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanemiz 18.07.2018 günü yapılan yerinde değerlendirme ile “Anne Dostu Hastane” unvanı almaya hak kazanmıştır.

Bu unvanı alan Türkiye genelinde 26’ncı, Doğu Anadolu Bölgesinde 2’nci Malatya'da ise ilk ve tek olan Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanemizi ziyaret ederek, anne adaylarına güvenli ve kaliteli doğum hizmeti sunmak yolundaki çabalarının tescili anlamına gelen bu belgeyi başhekimimiz Uz. Dr. Arif ZENGİN ve hastane yönetimine teslim ettik.''